Vandaag is het weer tijd om iets lekkers te bakken. Zelf heb ik nog een aantal bananen liggen die iets te ver gerijpt zijn en die zijn perfect voor een bananenbrood. Een bananenbrood kun je alle kanten mee op, en deze variant is mierzoet maar ook heel lekker. Dus waarom niet eens een beetje experimenteren met de traditionele bananenbroodrecepten? In deze blog ga ik je laten zien hoe je een verrukkelijk upside-down bananenbrood met witte chocolade maakt. Dus pak je bakspullen erbij en laten we aan de slag gaan met dit overheerlijke recept!
Heb je geen Nordic Ware Charlotte tulband vorm, neem dan een bakblik met een doorsnede van 21,5 cm Ø .
Ingrediënten voor het bananenbrood
- 180 gram bloem
- 150 gram suiker
- 100 gram witte chocolade stukjes
- 75 gram boter
- 3 rijpe bananen
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Ingrediënten voor de topping
- 75 gram bruine suiker
- 50 gram boter
- 1 rijpe banaan

Benodigdheden
- Nordic Ware Charlotte tulband bakvorm
- Keukenmachine
- Bakspray
- Snijplank
- Mes
- Vork
- Bord
- Steelpan
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C en vet een cakevorm in.

Stap 2
Maak eerst de topping. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de bruine suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost en giet het mengsel in de ingevette cakevorm. Snij de banaan in plakjes. Verdeel de plakjes banaan gelijkmatig over de bodem.

Stap 3
Prak de bananen voor het bananenbrood. Smelt de boter in de steelpan. Meng in de keukenmachine de geprakte bananen, suiker, ei, vanille-extract en gesmolten boter tot alles goed gecombineerd is.Voeg de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout toe aan het natte mengsel en roer tot alles gemengd is. Meng als laatste de witte chocoladestukjes erdoor.

Stap 4
Giet het beslag voorzichtig over de bananen en de suikerlaag in de cakevorm. Bak het bananenbrood 60 minuten af op 180°C.

Stap 5
Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de cakevorm, draai het vervolgens voorzichtig om op een serveerschaal en laat het volledig afkoelen voordat je het aansnijdt.
