Hemelse carrot cake, een smakelijk genot

Ben je op zoek naar een nieuwe bakuitdaging? Dan is de Nordic Ware Charlotte-vorm misschien precies wat je nodig hebt! Ik heb al een tijdje mijn oog laten vallen op deze prachtige en veelzijdige bakvorm. Met een groeiende collectie Nordic Ware-vormen, waarvan ik het virus heb opgelopen van mijn schoonmoeder Saskia, ben ik helemaal klaar om te experimenteren. En met Pasen om de hoek, wat is er nu beter dan een heerlijke Carrot Cake om te bakken en te delen met je dierbaren? Ontdek hoe deze iconische cake perfect past bij de lente en bij elke gelegenheid!

Heb je geen Nordic Ware Charlotte tulband vorm, neem dan een bakblik met een doorsnede van 21,5 cm Ø .

Ingrediënten Carrot Cake 

  • 200 gram wortels
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 150 gram bloem
  • 60 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 sinaasappel
  • ¼ theelepel zout

Ingrediënten topping 

  • 125 roomkaas 
  • 125 gram poedersuiker
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur

Decoratie

  • 8 walnoten

Benodigdheden

Stap 1

Verwarm de oven voor op 185°C en spray de bakvorm in met de bakspray.

Stap 2

Rasp de wortels.

Stap 3

Hak de walnoten in grove stukken. 

Stap 4

Maak de schil van de sinaasappel schoon en rasp de schil.

Stap 5

Klop de zonnebloemolie, lichtbruine basterdsuiker en zout samen. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed. Voeg dan de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden toe en roer tot een gladde massa. Voeg tot slot de sinaasappelrasp, wortel en walnoten toe

Stap 6

Schenk  de mix in de bakvorm. Bak de carrot cake 45 minuten op  175°C.

Stap 7

Laat de Carrot cake goed afkoelen.

Stap 8

Klop de ingrediënten voor de topping tot gladde massa. Verdeel de walnoten over de topping. Giet de topping op de Carrot cake en laat de topping 30 minuten opstijven in de koelkast.

2 gedachten over “Hemelse carrot cake, een smakelijk genot

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben van plan deze ook te maken voor Pasen. Kan ik de noten uit het recept weglaten (ivm allergie), of moet ik ze dan vervangen door iets anders?

    1. Hoi Linda,

      De noten kun je weglaten. Als je iets wilt toevoegen, kun je bijvoorbeeld rozijnen toevoegen.
      Alvast veel bak plezier voor pasen 🐰.

      Veel liefs,

      Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *