Met Pasen om de hoek is het tijd om weer iets lekkers te bakken. En wat is er nu beter dan heerlijk romige cupcakes met een verrassende twist van witte chocolade en citroen? Of je nu een zoetekauw bent die snakt naar iets lekkers na een paaseieren speurtocht of je gasten wilt verwennen tijdens de paasbrunch, deze cupcakes zijn een gegarandeerde hit. Dus pak je bakspullen en laat je inspireren door dit verrukkelijke recept voor paas cupcakes met witte chocolade citroen ganache.
Dit recept is voor 12 cupcakes
Ingrediënten voor de cupcakes
- 200 gram bloem
- 150 gram suiker
- 150 ml melk
- 125 gram roomboter
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel baking soda
- Snufje zout
Ingrediënten voor de ganache
- 150 gram witte chocolade
- 150 ml slagroom
- 1 eetlepel citroenrasp
Decoratie, optioneel
- Paasei
- Paas sprinkles

Benodigdheden
- Oven
- Cupcake bakvorm
- 12 Cupcake cups
- Keukenmachine
- Steelpan
- Garde
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C en plaats cupcakevormpjes in een bakvorm.
Stap 2
Klop de boter en suiker licht en luchtig.Voeg de eieren toe, een voor een. Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout boven het botermengsel. Meng goed. Voeg geleidelijk de melk en het vanille-extract toe, en meng tot een glad beslag.

Stap 3
Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.

Stap 4
Bak de cupcakes 20 minuten af op 180°C. Laat de cupcakes goed afkoelen.
Stap 5
Verhit de slagroom in een pan tot net onder het kookpunt.
Stap 6
Voeg de chocolade toe aan de slagroom en laat het een paar minuten rusten.

Stap 7
Roer de chocolade en room tot een gladde ganache. Voeg vervolgens de citroenrasp toe en meng goed. Laat de ganache enigszins afkoelen voordat je deze op de cupcakes aanbrengt.
Stap 8
Dompel de bovenkant van elke cupcake in de ganache.

Stap 9
Garneer de cupcakes met paaseieren en/ of sprinkles. Laat de ganache uitharden voordat je de cupcakes serveert.

