Halloween nadert al snel. Het is de tijd van het jaar waarin het huis wordt versierd met spinnenwebben en pompoenen, en je je innerlijke creatieve geest kunt laten schijnen met monster cake. Deze gruwelijk lekkere lekkernij zal een glimlach op iedereens gezicht toveren.
Ingrediënten voor de cake
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 200 gram bloem
- 150 gram melk chocolade stukjes
- 50 gram cacaopoeder
- 50 gram amandelen
- 50 gram cranberries
- 4 eieren
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
Ingrediënten topping
- 100 gram witte chocolade
- Groene kleurstof
- Suiker ogen

Benodigdheden
- Tulband vorm
- Steelpan
- Rvs schaal
- Spatel
- Bakspray
- Keukenmachine
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden..
Stap 2
Vet een tulbandvorm goed in en bestuif deze met bloem om te voorkomen dat de cake blijft plakken.

Stap 3
Snij de amandelen en cranberries in stukjes. Klop de boter en suiker samen tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren een voor een toe, waarbij je elk ei goed mengt voordat je het volgende toevoegt. Voeg daarna het vanille-extract toe en meng goed. Voeg de bloem, bakpoeder, cacaopoeder, stukjes amandelen, stukjes cranberries en een snufje zout en meng alles nogmaals door. Roer de chocolade stukjes door het beslag.
Stap 4
Giet het beslag in de ingevette tulbandvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Stap 5
Bak de tulband cake in 45 minuten op 180 graden.

Stap 6
Smelt de witte chocolade au bain marie en voeg de groene kleurstof toe tot je de juiste kleur groen hebt.

Stap 7
Haal de cake uit de vorm en schenk de chocolade over de bovenzijde van de cake. Laat de chocolade iets afkoelen en plak de suiker op de cake. Zet de cake voor minimaal 1 uur in de koelkast zodat de chocolade volledig uithardt.
