Gezond eten en leven is soms saai. Na de zoveelste appel terwijl je lichaam roept om iets ongezond is het toch makkelijk om je te laten verlijden.
Dat punt ben ik de afgelopen maanden vaak gepasseerd. Van mijn diëtist kreeg ik een lijst met goede tussendoortjes, zodat ik kon variëren. Toch is er iets wat ik miste. Namelijk snoep en vooral chocolade. Het is een fase waar je doorheen moet, maar die fase komt wel terug.
Ik was op zoek naar een gezond tussendoortje wat voedend is en onwijs lekker. Deze snickers bars zijn dan ook echt hemels lekker en laten de trek in ongezonde dingen als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Natuurlijk geldt ook hierbij dat je niet alle repen in een keer moet opeten. Balans is nog steeds het sleutelwoord voor een gezonde leefstijl.
Ingrediënten
- 150 gram dadels, ontpit
- 100 gram pure chocolade
- 60 gram havermeel
- 50 gram pinda’s
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 1 theelepel vanille extract
- Snufje zout
Benodigdheden
- Koelkast
- Brownievorm of kleine ovenschaal
- Bakpapier
- Schaaltje
- Keukenmachine
- Pan
- RVS kom

Stap 1
Laat de dadels 10 minuten welen in warm water, lek de dadels daarna uit.

Stap 2
Doe de dadels, pindakaas, vanille, melk en snufje zout in de keukenmachine en meng dit tot een plakkerig mengsel.

Stap 3
Hou een kwart van het mengsel in de keukenmachine en hou de rest van het mengsel apart.
Stap 4
Voeg het havermeel en water toe aan de keukenmachine. Mix alles glad.
Stap 5
Bekleed de brownievorm met het bakpapier.
Stap 6
Verdeel het havermeel mengsel op de bodem van de brownievorm. Verdeel vervolgens het laagje karamel over de bodem. Bestrooi de laag karamel met de pinda’s en duw het voorzichtig aan.

Stap 7
Zet de brownievorm voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Stap 8
Smelt de chocolade au bain marie en giet die over de laag pinda. Zet de schaal nog 1 uur in de koelkast.

Stap 9
Haal voorzichtig de snickers uit de koelkast en snij er bars uit.
Tip: Bewaar de bars in de koelkast.
