Gezonde rood-wit-blauw ontbijttaartjes

Met Koningsdag voor de deur ben ik stiekem wel benieuwd wat het ontbijt in Paleis Huis ten Bosch zou zijn.  Het antwoord van deze vraag heb ik niet, maar toch denk ik dat onze Koningin Maxima dit ontbijt zal goedkeuren.  

Gezonden en voedzame ontbijttaartjes met een bodem van havermout. De vezels zullen zorgen dat je een vol gevoel hebt gedurende de ochtend.  

Met een goed gevulde maag heb je veel energie om alle rommelmarkten, braderieën of festivals af kunt lopen.  

Dit recept is voor 8 taartjes 

Ingrediënten

  • 250 gram Turkse yoghurt  
  • 100 gram bloem  
  • 70 gram ongezouten roomboter  
  • 65 gram havermout  
  • 50 gram zongedroogde abrikozen  
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 1 handje frambozen  
  • 1 handje blauwe bessen  
  • Snufje zout  

Benodigdheden 

  • Mengkom  
  • Oven  
  • Muffin bakblik  
  • 8 muffinvormpjes  
  • Steelpan  

Stap 1 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Stap 2 

Smelt de roomboter in de steelpan.  

Stap 3  

Snij de abrikozen in kleine stukjes.  

Stap 4 

Doe de bloem, havermout, bakpoeder, abrikozen stukjes, snufje zout en de gesmolten boter in de mengkom. Meng alles tot een stevig mengsel.  

Stap 5 

Leg de muffin vormpjes in het bakblik. Vul de bodem en randen van de muffinvorm met het mengsel. Zorg dat je een bakje maakt die je later kunt vullen. 

Stap 6  

Bak de vormpjes af op 190 graden, 12 minuten.  

Stap 7 

Laat de vormpjes afkoelen.  

Stap 8 

Wanneer de bodems afgekoeld zijn, trek dan de muffinvormpjes eraf. Schep de Turkse yoghurt in de bodems en verdeel het fruit over de taartjes.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *