Beschuitdeeg is een basis voor de mooiste taarten. Je kunt de taart na het bakken in laagjes snijden met een taartzaag en vullen met de lekkerste ingrediënten.
De taart kan afgewerkt worden met een dun laagje boter crème, marsepein of fondant. Maak je de taart van jouw dromen, met als basis dit recept.
Ingrediënten
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 5 eieren op kamer temperatuur
- 1 theelepel vanille extract
- Snufje zout
Benodigdheden
- Springvorm 18 cm
- Beslagkom
- Oven
- Handmixer
- Bakpapier
- Bakspray




Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Mix de eieren in de beslagkom. Wanneer de eieren geklutst zijn voeg de overige ingrediënten toe.
Stap 3
Klem het bakpapier onderin de springvorm. Spray de randen in met bakspray.
Stap 4
Schenk het beslag in de springvorm.
Stap 5
Bak het beschuitdeeg af op 180 graden, 40 minuten. Wil je controleren of het deeg goed is prik dan met een saté prikker in het deeg. Als er geen deeg aan de prikker blijft plakken is het deeg goed.
Stap 6
Laat het beschuitdeeg afkoelen in de oven en in de vorm. Als de beschuitdeeg goed afgekoeld is kun je de taart naar wens af decoreren. Wil je inspiratie op doen voor eventuele ingrediënten, klik dan hier.