Val appeltaart

Voor al onze appels uit de boom rijp zijn vallen er vaak al kilo’s appels uit de boom. Hoewel onze hond, Lilly-Rose er gek op is, mag ze vanwege de hoeveelheid suiker niet alle appeltjes opeten.

Wij maken er appelsap, appelmoes of val appeltaart van.  Zelf vind ik het leuk als een taart er mooi uitziet, dat hij bijna te mooi is om op te eten.

Heel veel plezier met het maken van deze taart, ik lees graag jullie reacties hieronder. Leuke foto’s van jouw taart mag je altijd met met mij delen via instagram @droominrichting

Ingrediënt deeg

  • 200 gram zachte boter
  • 160 gram bruine basterdsuiker
  • 300 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 ei

Ingrediënt voor de appeltaart vulling

  • 8 val appels of Jonagold appels
  • 4 eetlepels suiker
  • 3 theelepels kaneel

Benodigdheden

  • 1 ei, om jouw taart te bestrijken
  • vork
  • schaaltje
  • keukenpapiertje
  • 50 gram bloem
  • Leuke koekjes uitstekers/ marsepein uitstekers
  • Een springvorm met een doorsneden van 24 cm
  • Koekenpan
  • Bakpapier
  • Aardappelschilmesje
  • Beslag kom
  • Zeef
  • Bord
  • Huishoudfolie
  • Deegroller
  • Oven

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden

Stap 2

Leg het bakpapier in de springvorm. Mocht je dit niet prettig vinden werken, vet dan de springvorm in

Stap 3

Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker in de beslagkom.

Stap 4

Zeef de bloem met het snufje zout boven de beslagkom. Wanneer de bloem en het zout in de beslagkom erbij is toegevoegd, breek dan het ei in de kom.

Stap 5

Kneed het deed tot het soepel aanvoelt. Maak van de deed 2 bollen en verdeel de bollen in een grote en een kleiner bol. Zorg dat het grote bol ongeveer 2/3 van de deeg bevat.  Plaats beide bollen op het bord en dek de bollen af met huishoudfolie. Laat nu de beide bollen voor ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast.

Stap 6

Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snij de appels in kleine stukjes.

Stap 7

Doe de kleine stukjes appel in de koekenpan. Bak de appelstukjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de appelstukjes met regelmaat door.

Stap 8

Zet het gasfornuis of kookplaat uit. Voeg bij de warme appelstukjes de suiker en het kaneel. Roer het mengsel voorzichtig door elkaar.

Stap 9

Bestrijk jouw werkplek met bloem. Pak de grootste bol deeg uit de koelkast en rol die uit tot je een mooie ronde en dunne cirkel krijgt. Haal voorzichtig de uitgerolde deeg van jouw werkplek en leg hem in de springvorm. Druk  het deeg stevig de bodem van springvorm aan eveneens als de wanden.

Stap 10

Schep vulling in de springvorm en zorg dat deze gelijkmatig verdeeld worden.

Stap 11

Bestrijk jouw werkplek met bloem. Pak de kleinste bol deeg uit de koelkast en rol die uit tot je een mooie ronde cirkel krijgt. Steek met de koekjes- of marsepein uitstekers vormpjes uit het deeg. Versier de gehele bovenkant van de taart.

Stap 12

Klop het laatste ei los in een schaaltje met je vork. Dep het keukenpapier in het los geklopte ei en strijk dit over de bovenzijde van de taart heen. Zorg dat alle vormpjes goed bestrijkt zijn met het eimengsel.

Stap 13

Plaats de taart in de voorverwarmde oven en bak deze 60 minuten af op 180 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *