Perentaart

Eindelijk is het september. September is de maand dat wij, namelijk alle appels en peren kunnen oogstte. Op 17 September ben ik jarig en is het de trouwdag van mijn schoonouders.  

Genoeg redenen om een taart te bakken.  

Ingrediënten

  • 300 gram amandelspijs 
  • 200 gram bloem 
  • 130 gram roomboter op kamertemperatuur 
  • 3 peren 
  • 3 eetlepels water
  • 3 eetlepels rietsuiker. 
  • 1 citroen 
  • 1 eetlepels amandelschaafsel 

Benodigdheden

  • Quiche springvorm 
  • Mengkom  
  • Aardappelschilmesje
  • Rasp 
  • Kookpan 
  • Handmixer  
  • Bakspray

Stap 1  

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Stap 2 

Kneed de bloem, suiker, boter en 3 eetlepels water tot een gladden deeg 

Stap 3 

Schil de peren. Snij de peren door de helft en verwijder voorzichtig het klokkenhuis, maar zorg dat de peer intact blijft.  

Stap 4 

Breng een pan met ruim water aan de kook.  

Stap 5 

Snij de citroen door de helft en knijp deze uit boven de pan met water. Gooi de citroen nog niet weg. 

Stap 6 

Kook de peren 10 minuten en laat ze daarna op het bord met het keukenpapier uitlekken.  

Stap 7 

Spray de springvorm in met bakspray. Duw het deeg uit in de springvorm, zodat de bodem en randen bedekt zijn.  

Stap 8 

Raspt de schil van de citroen, niet het wit dat is bitter, en doe de raspt in een mengkom.  

Stap 9 

Voeg de amandelspijs en de 2 eieren toe in de mengkom en meng het met de handmixer tot een gladde massa.  

Stap 10 

Verdeel de gladde massa over de bodem van het deeg.  

Stap 11 

Druk voorzichtig de peren in de gladde massa.  

Stap 12 

Snij met het aardappelschilmesje kleine partjes in de peer, maar zorg dat de peer wel intact blijft.  

Stap 13 

Bestrooi de taart met amandelschaafsel.  

Stap 14 

Bak de taart af 40 minuten op 180 graden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *